miercuri, 4 aprilie 2012

Pregătirea copiilor pentru Înviere

Materiale care pot fi folosite în această perioadă:

Călătoria copiilor spre Înviere (10-12 ani)

Materiale pentru Duminica Floriilor
      
    Planşe de colorat:    

    Săptămâna Patimilor 

    Cântece ortodoxe pentru Postul Mare şi Înviere

    4 comentarii:

    Hrab Alexandru spunea...

    Foarte folositoare materialele. Însă eu mă confrunt cu o mare problemă: pierderea interesului faţă de Biserică a copiilor. Încet, încet numai participă la Sfânta Liturghie. Sunt atraşi de lumesc. Ce este de făcut?

    Natalia spunea...

    Alexandru, nu cred că există reţete. Dragostea şi rugăciunea continuă ca Domnul să ne dea să spunem ce e de folos şi să trăim ceea ce spunem, pentru ca ei să aibă în noi exemple vii de trăire, sunt nişte constante clare.
    În rest, multă rugăciune şi iubire :). Să nu uităm că nu noi îi ţinem pe copii în Biserică, ci Domnul, respectând însă şi libertatea lor.
    Ai citit cărţile Maicii Magdalena de la Essex?

    Hrab Alexandru spunea...

    Din păcate nu, sunt cele apărute la Deisis? Sper să ajung să le citesc numai să scap de stresul anului IV, adică stresul final. Cânt despre copii sincer am o dezamăgiere, există o îndepărtare de Dumnezeu şi o atragere spre această lume, o iluzie a bucuriei, care este trecătoare.

    Natalia spunea...

    Da, sunt cele de la Deisis.
    Nu lăsa durerea să se transforme în dezamăgire, căci asta va afecta şi relaţia cu copiii. Fii plin de dragoste pentru ei în continuare, şi încredinţează-i lui Dumnezeu în rugăciune. Adesea e nevoie să alterneze satisfacţiile cu dezamăgirile, pentru a ne feri de mândria că NOI facem ceva şi pentru a avea mai multă nădejde în Domnul.
    Bucurie şi nădejde să ai!
    cu mult drag
    N.