vineri, 15 februarie 2013

O nouă rubrică: jocuri de relaxare

Am avut de curând ocazia să îmi întăresc convingerea despre cât de importante sunt jocurile de relaxare în lucrul cu copiii. Eu obişnuiesc să închei cu câte un astfel de joc. Efecte pozitive: copiii se simt foarte bine, se amuză, relaţionează unii cu alţii, îşi dezvoltă diverse capacităţi etc. Şi în plus, îşi aduc aminte cu mare bucurie şi plăcere de întâlnirile noastre. Jocul este cea mai mare bucurie a copilăriei şi trebuie inclus şi în activitatea catehetică, pe lângă jocurile cu conţinut explicit creştin.
Pentru că nu poţi repeta aceleaşi jocuri la infinit, m-am gândit că ar fi nevoie aici, pe site, şi de o rubrică cu astfel de jocuri, unde să încercăm să adunăm jocuri potrivite cu grupele de copii din cadrul şcolilor parohiale.

Pentru a vedea lista de jocuri prezentate, accesaţi eticheta JOCURI DE RELAXARE.

Înainte de asta, aruncaţi o privire peste sugestiile Ioanei Găzdac, căreia îi mulţumim pentru ceea ce face şi pentru ideile care le împărtăşeşte cu noi:

Sugestii - ca să iasă jocul

* un animator la 8 copii;
* jocurile trebuie încercate măcar odată înaite să le propui;
* nu lua copiii dintr-un joc în care deja sunt implicaţi;
* regulile jocului trebuie adaptate la vârsta, (uneori sexul), numărul jucătorilor şi spaţiul pe care îl ai + materialele de care dispui;
* ca să dureze mai mult şi să fie mai interesant jocul ar trebui să te implici personal, nu doar să explici regulile şi să stai deoparte.

Niciun comentariu: